Raamdecoratie: Welke raambekleding kies jij?

De juiste raamdecoratie voor je nieuw appartement kiezen is niet altijd even gemakkelijk.

Kun jij door het woud van aanbiedingen nog kiezen en weet jij al wat je straks voor je raam gaat hangen als je de sleutel krijgt van je nieuwe huis. Zeker als je voor het eerst gaat samenwonen of net een woning hebt gekocht, moet je aan zoveel zaken aandacht besteden dat je snel geneigd bent fouten te maken.  Naast de keuze voor raamdecoratie denk je ook aan de andere aspecten van het inrichten van je huis.

Raamdecoratie appartementBron: Raamdecoratieshop.nl

Belangrijk bij het inrichten van een appartement

Als je op een appartement komt te wonen, zit je meestal niet op de begane grond. Je hebt minder last van inkijk en je kunt je raamdecoratie hier enigszins op aanpassen.  Een hele leuke oplossing voor appartementen zijn duo rolgordijnen. Je bespaart hierdoor veel ruimte en een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof waardoor het de functie van zowel vitrage als gordijn heeft. Door de stroken voor elkaar te schuiven kun je het licht en de inkijk heel eenvoudig regelen.  Als er meerdere gordijnen naast elkaar komen, kun je de stroken keurig op patroon laten maken zodat ze altijd harmonieus zijn.

Een andere mooie oplossing voor appartementen zijn shades.  Een shade is eigenlijk een horizontale jaloezie, maar dan niet van hout of aluminium, maar van stof. De zachte lichtbreking levert een positieve bijdrage aan de sfeer in je kamer. En ook voor deze raambekleding geldt dat je in een handomdraai de doorkijk en zon buiten houdt. Je hebt hier dus geen overgordijnen bij nodig waardoor je ruimte optisch groter blijft.

Akoestiek

Wil je het geluid kunnen dempen dan is misschien het vouwgordijn  wel de oplossing voor jou.  Een vouwgordijn is gemaakt van luchtig, vaak wasbaar textiel. Door deze luchtigheid absorbeert het ook nog eens geluid.  Je merkt dit het best als je met meerdere personen in een kamer bent en druk in gesprek bent. Het stof absorbeert geluid goed en dat merk je. Het is veel minder vermoeiend.